Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел каза в интервю за El Pais,

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел каза в интервю за El Pais,
Коментари Харесай

Борел: Европа няма да изпрати войски в Украйна

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел каза в изявление за El Pais, че въпросът за изпращане на войски на Европейския съюз в Украйна в никакъв случай не е бил на дневен ред.

Освен това висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността твърди, че помощта за Киев няма " период на валидност " и че Европа е заинтригувана съветският президент Владимир Путин да не лишава суверенитета на Украйна.

„ Ще влезем във война, в случай че изпратим войски – само че това несъмнено не е на дневен ред и в никакъв случай не е било “, сподели Борел.

Политикът увери, че европейските сътрудници ще продължат да оказват помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, и с всички нужни средства.

Дипломатът също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че европейските военни вземат участие в задачите за образование на бойци от Въоръжените сили на Украйна, по-специално на украинските екипажи на западни танкове.

„ За танковете би трябвало да имате подготвени екипажи. Тяхното образование към този момент е почнало даже като част от военната задача на Европейски Съюз в подготвителни лагери в Полша и други в Германия. Не е като да се научите да карате кола, изисква седмици доста профилирано образование “, сподели Борел.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР